Blog
Besin zenginleştirme nedir?
Besin zenginleştirme, besinde doğal olarak bulunan ve yemeği hazırlama teknikleri (özellikle de pişirme) sırasında kaybedilen bir veya birden fazla besin öğesinin, toplumda yetersizlik yaratmaması amacıyla besine yeniden eklenmesi işlemidir. Amerika Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından kontrol altında uygulanan bu işlem 1900’lü yıllarda kullanılmaya başlanmıştır. İlk olarak iyot (tuz) ve D vitamini (süt) ile uygulanmaya başlanan besin zenginleştirmede genel olarak mikro besin öğesi yetersizliklerini önlemek amaçlanır. Ülkemizde besin zenginleştirme uygulamaları Türk Gıda Kodeksi Takviye Edici Gıdalar Tebliği uyarınca gerçekleştirilir. Besin zenginleştirme, toplumda ortaya çıkabilecek bazı besin değerlerinin eksikliğinden doğabilecek hastalıkların önlenmesi açısından önemli bir başlıktır.
Çalışırken Neler Yiyebilirsiniz?
Hala evlerden çalışsak da yavaş yavaş ofise gittiğimiz günler artıyor. Hem yanınızda taşımalık hem de evde vakitsiz toplantı aralarınızda hızlıca hazırlayabileceğiniz Happy Roots önerilerimizle haftaya rahatlıkla hazırlanın.
Diyette Makarna Yenir Mi?
Diyette makarna yenir mi sorusunun derinliklerine inelim ve farklı makarna çeşitlerinin diyetinizle olan ilişkisini açıklayalım. Kepekli makarna diyette yenir mi? Diyette akşam makarna yenir mi? Diyette hangi makarna yenir? İşte yanıtları!
Farkındalıkla Beslenme
Gündelik hayatlarımızın koşturmalarından ve özellikle de pandemiden dolayı evde çok vakit geçirdiğimizden bazen televizyon karşısında, bazen bilgisayar başında bazen de iki toplantı arası yemek yerken buluyoruz kendimizi. Halbuki yemek yemek; yemek yemektir. Bu eylem farkındalıkla yapıldığında daha sağlıklı tercihler yapmanızı sağlıyor...
Devamı için tıklayınız.
Glutensiz Makarna Nedir, Nerede Satılır, Nasıl Pişirilir?
Glutensiz Makarna Nedir?
Bildiğiniz gibi; buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan bitkisel proteine gluten adı veriliyor. Glutensiz makarna ise, bu tahıllarla hazırlanmayan makarna çeşitlerini kapsıyor. Bu makarnaların ana malzemesini kahverengi pirinç, bakliyatlar ya da mısır oluşturabiliyor. Happy Roots’un organik bakliyat makarnalarından nohut, kırmızı ve yeşil mercimek çeşitleri glutensiz makarnalarda kesinlikle keşfedilmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor!
İleri Dönüşen Makarnalar
Uzun zamandır daha sürdürülebilir bir dünya için neler yapabileceğimizi düşünüyorduk. Kendi adımıza düşen sorumluluğu almayı seçip gıda israfını azaltacak aynı zamanda da atık malzemelerin besleyici özelliklerini de tabağımıza ekleyecek bir formül bulmaya karar verdik. Böylelikle siyez buğday makarnalarımızı yumurta kabukları, enginar lifleri ve üzüm çekirdekleriyle birleştirdik.
Devamı için tıklayınız.
Karbonhidrat yüklemesi nedir?
Karbonhidratlar vücudumuzun enerji kaynağıdır ve sporcuların performansı için hayati önem taşır. Bu nedenle, sporcuların özellikle yarışma öncesi ve antrenmanlarda karbonhidrat yüklemesi yapmaları yaygın bir uygulamadır. Ancak, karbonhidrat yüklemesi nedir, nasıl yapılır ve hangi durumlarda yapılması gereklidir? Bu yazıda bu soruların cevaplarını arayacağız.
Makarna Kaç Kalori?
Sizin de kendinizi “ne yesem” sorusunun içinde bulduğunuz anlarda ilk aklınıza gelen yanıt ‘makarna’ olmuyor mu? Üstelik en lezzetli ve en pratik çözüm olması da cabası! Ancak iş kalori hesabına geldiğinde makarna için kafaları karıştıran pek çok soru da gün yüzüne çıkabiliyor. Malzemesi ve sosu bol bir makarna her ne kadar öğünlerinizi şenlendirecek olsa da, eğer aldığınız kalorilere dikkat ediyorsanız sonuç sizi pek de mutlu etmeyebilir.
Makarna Kilo Aldırır mı?
Tüm dünyanın vazgeçemediği lezzet, çoğu kişinin favori yemeği. Elbette makarnadan bahsediyoruz! Sevdiklerinizle sıkça makarna partileri veriyorsanız yalnız değilsiniz. Bu partilerin ardından aldığınız kalori hesaplıyorsanız o noktada size yardımcı olalım. “Makarna kilo aldırır mı” sorusunun yanıtını farklı makarna çeşitleri üzerinden yanıtlıyoruz. Yoğurtlu makarna kilo aldırır mı, tam buğday makarna kilo aldırır mı, salçalı makarna kilo aldırır mı gibi daha pek çok merak edilen sorunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.
Makarna Tarifleri
Diyet Makarna Nasıl Yapılır?
Diyet makarna çeşitlerini araştırırken pek çok kişi kendini ‘diyet makarna nasıl yapılır’ sorusunu sorarken bulur. Beslenmesine dikkat ederken makarna keyfinden ödün vermek istemeyenlerin imdadına ise az kalorili makarna tarifleri ve kilo aldırmayan makarna tarifleri yetişir. Makarna diyet tarifi seçeneklerinde karşınıza en çok çıkan ise diyet kepekli makarna tarifi olacaktır. Oysa diyet makarna tariflerinde pek çok çeşide şans verebilirsiniz.
Mercimek Makarnası Nedir, Nasıl Yapılır?
Organik baklagil makarna çeşitlerinden bir deneyen bir daha vazgeçemiyor! Bunlardan biri de mercimek makarnası! Happy Roots’un da en sevilen lezzetlerinden olan yeşil mercimek makarnası ve kırmızı mercimek makarnasına dair keşfetmeniz gereken sırları paylaşıyoruz! Yazıyı okuduktan sonra mercimek makarnası tarifi önerilerimizi bir an önce denemek isteyeceksiniz.
Nohut Makarnası Nedir, Nasıl Yapılır?
Baklagil makarnaları özellikle son yıllarda tüm dünyada popülarite kazanmış durumda. “Az kalori, maksimum protein” olarak özetleyebileceğimiz baklagil makarnalarının öne çıkan çeşitlerinden biri de nohut unu makarnası! Nohuttan makarna elde edilebildiğini henüz bilmiyorsanız şaşırmaya hazır olun!
Organik Makarna Nedir?
Organik Makarna Nedir?
Özellikle son yıllarda değişen tüketim alışkanlıkları ve farkındalıklar, organik olan her şeye yönelimi artırdı. Özellikle de beslenme konusunda organiklerin önemi her geçen gün artış göstermektedir. Bu noktada öne çıkan besinler arasına organik makarnalar da girer. Peki organik makarna nedir? Üretimin başından sonuna kadar, hammaddeleri kimyasal pestisitlere ya da gübrelere maruz kalmamış şekilde üretilen makarnalara organik makarna adı verilir.
Organik Tam Buğday Makarnası Nedir? Nasıl Pişirilir?
Tam Buğday Makarnası Nasıl Pişirilir?
Tam buğday makarnası mutfakların doyurucu, sağlıklı ve lezzetli gıdaları arasında öne çıkar. Tam buğday makarnası nasıl pişirilir sorusu ise bu lezzetli öğüne ulaşırken çoğu tüketicinin merakını cezbeden bir konudur.
Siyez Makarnası Nedir?
Siyez Makarnası Nedir?
Makarna tutkunları için yeni lezzetlere şans vermek oldukça keyifli bir keşiftir. Pek çok kişi siyez unlu makarnayı duymuştur. Dolayısıyla akıllara siyez makarnası nedir sorusu gelir. Siyez, bilim insanlarının keşfettiği bilinen en eski buğday çeşididir. Siyez makarnası ise, siyez unundan elde edilen lezzetli bir makarna çeşididir. Siyez buğdayı ile ilgili olarak arkeolojik çalışmaların ışık tuttuğu ilginç bilgiler mevcuttur. Araştırmalarda rastlanan 12.000 yıl öncesine ait siyez buğday taneleri, bu tahılı insanlığın ilk buğdayı haline getirir.
Siyez Unlu Makarna Nasıl Pişirilir?
İnsanlık tarihinin en eski buğdayı siyez, özellikle son yıllarda makarnalarda hayat bularak eşsiz bir lezzet şölenine dönüşüyor. Siyez unlu makarnayı keşfedenlerdenseniz ne demek istediğimizi anlıyorsunuzdur. Henüz keşfetmemiş olanlar arasındaysanız da oldukça şanslı olduğunuz kesin!
Tam Buğday Makarnasının Sağlığa Faydaları
Tam Buğday Makarna Kilo Aldırır Mı?
100 gr. tam buğday makarna tükettiğinizde günlük lif ihtiyacınızın yaklaşık %20’sini karşıladığınızı biliyor muydunuz? Tam buğday makarnanın sihirli etkilerini gelin hep birlikte keşfedelim.
Vegan makarna nerede satılır, nasıl pişirilir?
Vegan Makarna Nedir?
Vegan makarna en basit tabiriyle hayvansal ürün içermeyen makarna çeşididir. Özellikle makarna hamurunun ana malzemelerinden olan yumurta, hayvansal bir gıda olduğu için vegan makarnalara yumurtasiz makarna da deniliyor. Vegan makarna genellikle buğday, mısır, pirinç, bezelye veya nohut gibi malzemeler kullanılarak yapılıyor. Vegan beslenmeyi hayat tarzı haline getiren kişiler makarnanın eşsiz lezzetine bu malzemeler yardımıyla ulaşabiliyor. Bu noktada veganların radarında tutması gereken vegan makarna markası olarak Happy Roots dikkat çekiyor.
Çoğu tüketici, vegan makarnayı pişirirken farklı bir yol izlenmesi gerektiğine dair yanılgıya düşebiliyor. Oysa zeytin yağı ve tuz ile kaynayan suya vegan makarnanızı eklemeniz ve ürün ambalajında yazan süreye göre makarnanızı pişirmeniz yeterli!
Yiyecekleri beş duyu ile algılayabilmek
Aslında bahsettiğimiz çok kolay, bir o kadar da zor. Gündelik hayatın rutinlerinden biri de yemek yemek. Bir düşünün önünüze gelen tabağa ne kadar dikkat ediyorsunuz? Ya da ne zaman dikkat ediyorsunuz? Peki aniden buzdolabını açıp önünüze ilk çıkan yemeğe saldırdığınız oluyor mu? Bu moda otomatik pilot diyebiliriz.
Devamı için tıklayınız.